Friday, May 28, 2010

Valtapuolueet sahaavat omaa oksaansa

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiri ry. – Sannfinländarnas Egentliga Finlands Krets rf
Kevätkokouksen julkilausuma

Valtapuolueet sahaavat omaa oksaansa


Liki 30 vuotta vallankahvassa vuorotelleet Kokoomus, keskusta ja SDP ovat apupuolueineen ajaneet alas suomalaista hyvinvointivaltiota, jonka sotaveteraanipolvi rakensi raskaalla uurastuksella sodan jälkeen, jotta meillä veteraanien lapsilla olisi paremmat elinolot. Tämän työn ovat onnettomilla tunaroinneillaan tuhonneet valtapuolueidemme seteliselkärankaiset kansanedustajat.

Viimeisen 15 vuoden aikana heillä on ollut käytössään uusi työkalu EU, jolla on kätevästi voinut lisätä kansamme ahdinkoa ja pakottaa valtion ja kuntiemme taloutta yhä uusiin säästötoimiin. Nämä säästöt näkyvät huonontuneina sairaan- ja vanhustenhoidon palveluina, jättikouluina ja kuntaliitoksina. Nämä muutokset sälyttävät lisää taakkaa työssäkäyvien ja lapsiperheiden harteille. Muutokset heikentävät suomalaisten elintasoa ja ovat rappioittaneet pohjoismaisen hyvinvointivaltion.
Viimeisin voimannäyttö tämän EU-työkalun käytöstä on Kataisen ja Vanhasen loistosijoituksena mainitsema Kreikan valtiontalouden pelastamiseksi tehty 1,6 miljardin euron tukipaketti, jolla pelastettiin suomalaisten pelureiden, pankkien, vakuutus- ja eläkevakuutusyhtiöiden Kreikkaan tekemät riskisijoitukset. Meidän perussuomalaisten mielestä näiden rahanahneiden keinottelijoiden olisi ollut aika saada kunnolla näpeilleen eikä heidän pelastamisekseen olisi tullut käyttää maamme hupenevia verovaroja ja ulkomailta otettua valtiontalouden velkaa.

Pidempiaikainen voimannäyttö EU-työkalun käytöstä on sen mukanaan tuoma velvoite suomalaisten töiden EU-maiden välisestä kilpailuttamisesta, jossa työt voi teettää suomalaisen duunarin sijaan edullisemmin ulkomaisella huonostikoulutetulla tai kouluttamattomalla työvoimalla. Lisäetuna on, että kaikki kuntien ja valtion verot voi tällöin jättää surutta suomalaisella työvoimalla toimivien yritysten maksettavaksi. Tämä on viime kuukausina kansalle valjennut valtapuolueiden tukema täydellinen puhallus, jossa kyllä ennen pitkää kaatuu niin kuntien kuin valtionkin talous. Ilmeisesti hallitusvastuussa olevissa kokoomuksessa, keskustassa, RKP:ssä ja vihreissä ei ole yhtään niin älykästä poliitikkoa, että olisivat ymmärtäneet säätää uudet lait, joilla näiden ulkomaisten yhtiöiden ja niiden työntekijöiden tekemistä työurakoista maksettaisiin Suomen valtiolle ja kunnille yhtälailla veroja kuin kotimaisen työvoiman ja yritysten tekemistä töistä.

Tulevissa eduskuntavaaleissa me Perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaat haastamme tämän lyhytnäköisen valtaeliittimme, joka vielä eduskuntavaalien lähestyessäkin sahaa omaa oksaansa moottorisahalla. Samaan aikaan maassa vallitsee kasvava työttömyys ja nuorisotyöttömyys, joka on kasvanut ennätyslukemiin. Hallitusherrat ja -rouvat ovat keskittyneet maailman parantamiseen sen sijaan, että huolehtisivat kotimaan asiat ensin kuntoon. Tähän asioiden hoitojärjestykseen me Perussuomalaiset eduskuntavaaliehdokkaat haluamme tuoda pikaisen korjauksen.

Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiri ry on tänään kevätkokouksessaan asettanut 17 kansanedustajaehdokasta, jotka rupeavat tekemään vaalityötään tavoiteenaan tavallisen Suomen kansalaisen elinolojen parantaminen ja aseman turvaaminen yhdentyvän Euroopan mukanaan tuomissa paineissa. Haastamme suuret puolueet teemalla ”Tunnollinen poliitikko ajattelee omaa kansaa ensin”.

Lauri Heikkilä
Varsinais-Suomen perussuomalaisten pj.

No comments: